Skip to main content
Sweden

Det svenska nätverket

Det svenska nätverket består av lärosäten och några myndigheter

Nätverket är öppet för alla lärosäten och forskningsinstitut som önskar delta, både de som undertecknat Declaration of Commitment (DoC) och de som ännu inte gjort det. Målet är att nätverket fortsatt ska vara öppet, men både utökas och breddas med fler yrkeskategorier och fler aktörer.

Inom nätverket diskuteras problem, hinder och lösningar för att förbättra forskares förutsättningar, i Sverige såväl som inom Europa och globalt. På nätverksmötena presenteras rapporter från möten, konferenser, studiebesök och andra aktiviteter, i syfte att sprida kunskap, erfarenheter och goda exempel till alla inom nätverket. Arbetsgrupper fokuserar på aktuella problem och samlar kommentarer från nätverket vid kontakt med myndigheter gällande t ex migrationsfrågor och socialförsäkring.

Hur kommer mitt lärosäte med i EURAXESS?

  1. Lärosätet kan vara del av det svenska nätverket och få information samt delta i nätverksmöten. Mejla kontaktuppgifter till projektledarna för EURAXESS Samverkansprojekt internationalstaffsupport@liu.se för att komma med i nätverket.
  2. Lärosätet kan formalisera sin medverkan genom att signera Declaration of Commitment som EURAXESS Centre (ESC). Kontakta projektledarna för EURAXESS Samverkansprojekt internationalstaffsupport@liu.se för mer information. De som är ESC ingår i en projektgrupp inom det svenska nätverket och för dialog med samt stöttar projektledningen. ESCs erbjuds också deltagande i kurser, konferenser och seminarier arrangerade av Kommissionen samt kan söka medel för studieresor inom EURAXESS.
  3. Universitetet kan dessutom ansluta sig till EU:s personalpolitik och få utmärkelsen ”HR Excellence in Research”. Det betyder att universitetet utvärderats och godkänts av EU-kommissionen för genomförd implementering av Europeiska stadgan för forskare och Riktlinjer för rekrytering av forskare. Läs mera om HRS4R for Swedish Research Institutions

Kontakta oss om du har frågor om nätverket eller om du undrar över något här på EURAXESS-portalen.

internationalstaffsupport@liu.se (koordinator av det svenska nätverket)

De svenska lärosäten som är EURAXESS Centres syns på EURAXESS portal.